2008 m. gruodžio 27 d.

Gulbės, batonas ir klimato atšilimas

Hau!

Sėdėjau ir Gustė peikė, kad nieko čia nerašau. Sugalvojau.

O kaip dažnai matau kaip mergaites santakoj lesina gulbes, anteles ir kitus paukščiukus, ak kaip gražu... Bet, kaip žinia Kauno gamtosaugininkai prašo to nedaryt. KODĖL? Ogi todėl kad tie paukščiukai PRIPRANTA. O kai jie pripranta, tai jie žiemot neišskrenda ir šąla savo uodegytes. Žinau kad ir gražu ir romantiška taip gyvūnėlius pamalonint, bet... Jie juk gali žūt dėl to! Plius žiemą, kai šąlančius paukštelius, neišskridusius į šiltuosius kraštus, reiktų kaip tik daugiau maitinti, tai ne: žiemą mat šalta, ir romantika išgaruoja. O paukšteliai badauja. Susimąstykit, romantikai ir ...mergaitės!
Visa laimė, kad klimatas šyla, ir kad kol kas nė vienos gulbelės pūkuotas užpakaliukas neįšalo Nemunėlyje.
Ir nežinau dabar, ar saugot tą gamtą ir leist taip absurdiškai žūt šitiem didingiem paukščiam, ar netausot ir grožėtis gulbėmis žiemą?

4 komentarai:

  1. Hm... Atsimenu kaip su Gu romantiskai serem antis... Bet juk taip miela! ^^
    Aisku, cia ne pasiteisinimas...
    Vienintelis pasiteisinimas kuri turiu, tai kad mes tai darem ziema, taigi nemuskit ^^
    Bet ka galiu pasakyt apie tuos Kauno gamtosauginikus... Neprase jie manes nelesint. Ir matai, kartais ta romantiska nuotaika visai neleidzia pagalvoti, kad blogai darai. Todel jei gamtosaugininkai nenori kad "mergaites" lesintu paukscius, galetu jas bent informuoti. Nezinau kaip jus, bet as ju minciu skaityt dar nemoku, o asmeniskai nesu nei macius nei girdejus tokiu perspejimu, kad negalima.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip žinia, nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės. Jei pasidomėtum tai rastum, kad prašo nelesinti. Bet gražiai prašo, nepiktai :) o šeip per LR1 girdėjau kelias laidas apie tai, per LTV "Gamtos patrulius" irgi apie šitą dalyką reportažėlis buvo. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pala, reikia prisiminti kazkoki kvaila filma... Ai va, "Pelene" :D
    Kaip ten ir sake, argi zmogus kaltas, jei nuo mazens nera mokomas, o veliau sunkios gyvenimo salygos privercia tapti ji vagimi, kai jis tuo tarpu del nemoksiskumo net nesupranta, kaip tai yra blogai... Galiausiai ten isvede isvada, kad tas vagis nera kaltas del to, jog tapo vagimi...
    Zinau kad filmas lievas, bet vis tiek esme tokia, kad nezinojimas tikrai ne visada neatleidzia nuo atsakomybes... Be to, as nekalbu apie viena save... Ir neatsisakau savo nuomones, kad truksta informacijos. Velnias zino ko dar negalima daryti, bet del to juk nenustosi kvepuot (^^)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tai tik filmo išvada, gyvenime taip nebūna. Jei padarysi auto avariją ir teisinsiesi jog nežinojai kokios nors taisyklės, tai baudą visvien gausi.

    O tokio pobūdžio informacija (gamtosauginė, žalioji, vadinkit kaip norit) nėra labai populiari nes:

    *Gamtosaugininkai gauna mažai pinigų, reklamai jų beveik išvis nėra;
    *Paprasčiausią televizijų eterio laiką nugvelbia kitos, "aktualesnės" laidos (tarkim kad ir kokie "paparacai" pasakojantys apie tikrai įdomius dalykus).

    AtsakytiPanaikinti

Pirmyn! Tavo nuomonė mums įdomi.